GINOP-2.1.1-15-2015-00276 Működés kritikus informatikai rendszerek

 

 

 

 

 

 

Az ÁBRIS Informatikai Kft., mint konzorciumvezető, két másik vállalattal – az InfoPólus 2009 Kft.-vel és a Lavimed Bt.-vel – közösen, konzorciumban pályázatot nyújtott be GINOP-2.1.1-15-2015-00276– jelű felhívásra. A pályázatot, a benyújtott szakmai tartalom alapján,  a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásra megfelelőnek ítélte. A projekt címe: Működés kritikus informatikai rendszerek iparág független kiterjesztése és mesterséges intelligencia eszközök alkalmazása egészségügyi és üzleti környezetben. Megvalósítása szeptember végén indult, és két évig tart.

 

A GAMMA rendszer az InfoPólus 2009 Kft. és az Ábris Informatikai Kft. közös fejlesztése, amely monitoring és riasztási funkcionalitásával a működés kritikus környezet biztosításának legfontosabb eleme. A projekt keretén belül többek között a GAMMA rendszer iparág független alap szoftvermotorjának kifejlesztését határoztuk el, és a Lavimed Bt. megkeresésének megfelelően, elsőként a banki működéshez hasonlóan szintén rendkívül szigorú törvényi előírásokkal rendelkező iparágra, az egészségügy területére optimalizáljuk.

 

A Lavimed Bt. telemedicina szolgáltató, egy olyan vállalkozás, amely a rendkívül magas, banki folyamat menedzsmenthez hasonló standardokat kívánja megvalósítani a már meglévő, folyamatosan bővülő ügyfélköre által használt telepszichiátriai alkalmazásának továbbfejlesztésére. A klasszikus működés kritikus környezetnek minősülő 0-24 órás rendelkezésre állás a telemedicina rendszerfolyamatok automatizált felügyeletére és karbantartására vonatkozik.

 

A működés kritikus környezet elvárásai a szoftver termékfejlesztés, tesztelés és ezek integrált működést biztosító eszközök felé is magas elvárásokat támasztanak. Éppen ezért a projekt keretén belül ezeknek az elvárásoknak is szeretnénk megfelelni. Ezért új termék fejlesztéseként a Test Case menedzser szoftvert tervezzük, amely a mesterséges intelligencia motorral kiegészítve sokkal magasabb minőségű szoftver végterméket biztosít.

 

A másik új fejlesztésünk a sok összetevőből álló bonyolult működési környezet menedzsmentjét biztosító konfiguráció, verzió (release) menedzsment termék lesz, amelyet szintén a mesterséges intelligencia motorral támogatva, kívánunk kiegészíteni a magas elvárások kiszolgálása érdekében.

Szintén az alkalmazott mesterséges intelligencia motor vizualizációs technikáját felhasználva szeretnénk egy teljesen új piaci szegmenst is megcélozni: a nyílt forráskódon alapuló adattárház technológia fejlesztését.

 

A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósul meg, összköltsége 790.379.664 Ft, melyből a támogatás mértéke közel 60%, azaz 473.261.679 Ft.