Bemutatkozó


Történetünk

A szoftverminőség területén a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter K+F technológia transzfer központja, a SIKK-Szoftveripari Innovációs Kutató Központ, jelentős kompetenciákkal, nemzetközileg is sikeres módszertannal, modellekkel és megoldásokkal, illetve ezt támogató eszközökkel rendelkezik.

A piaci igényekre és visszajelzésekre, illetve a SIKK kompetenciáira alapozva 7 klasztertag az InfoPólus 2009 Fejlesztő, Innovációs és Szolgáltató Kft. néven külön projektcéget hozott létre abból a célból, hogy a tagok szoftver- és rendszer minőséggel kapcsolatos kompetenciáit szinergikus módon felhasználva a szoftverminőséggel kapcsolatos általános megoldások helyett új, specifikus, költséghatékonyan alkalmazható szoftverminőséggel kapcsolatos megoldásokat hozzanak létre. (Az InfoPólus 2009 Kft. megfelelt az „Akkreditált innovációs klaszterek támogatása” pályázat feltételeinek, így a tulajdonos cégek közösen pályázhattak tervezett fejlesztési tevékenységükhöz Uniós támogatásra.)

A tagok a közös együttműködés keretében versenyképes termékekből és szolgáltatásokból álló, egységes, hazai szinten piacvezető, de a nemzetközi piacokon is sikereket elérő szoftverminőség biztosítási platform kifejlesztését tűzték ki célul. Ennek érdekében az InfoPólus 2009 Kft. „A SIKK tudásközpont kompetenciáira és a résztvevő ipari partnerek fejlesztési és piaci tapasztalataira építve egységes szoftverminőség-biztosítási platform kialakítása és üzleti alkalmazások fejlesztés a szegedi InfoPólusban” című projektjével pályázott Európai Uniós támogatásra az előzőekben bemutatott GOP-2008-1.2.1 „Akkreditált innovációs klaszterek támogatása” pályázat keretében.

Az InfoPólus 2009 Kft., mint projektcég legfontosabb küldetése egy olyan egységes szoftver-minőségbiztosítási platform kidolgozása, mely – a szoftverminőség kiemelt területeinek módszertani meghatározása és alapmegoldások megadása által – a résztvevő partnerek számára üzletileg fontos területekre összpontosít, illetve erre a módszertanra épülve egyben specializált megoldásokat is képes nyújtani a projektben résztvevő szoftveripari partnerek számára.

Fő fejlesztési irányok és szakterületek:

  • tesztelési folyamatok minőségének javítása (automatizálás és optimalizálás révén)
  • adatkezelés (optimalizálás)
  • a szoftverfejlesztés életciklusának monitorozása
  • a szoftverüzemeltetés monitorozása
  • nyílt és szabad megoldások minőségének vizsgálata és javítása

Fejlesztési területek:

  • nyílt forráskódú alkalmazások minőségbiztosítása és monitorozása
  • Magic és FORRÁS-SQL környezetekben fejlesztett rendszerek minőségbiztosítása forráskód alapú tesztelését támogató megoldásokkal
  • gyorsan változó, működéskritikus nagy, komplex rendszerek adatminősége (adattisztítás) és teljesítmény monitoringja (működés kritikus vizsgálata). E rendszerek biztonságos működése bizonyos szektorok esetében, mint például pénzügy, távközlés, logisztika, közszolgáltatások, stb. kiemelkedő jelentőséggel bír.

Tagok:

ÁBRIS Informatikai és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Honlap: http://www.abrisconsult.com/

 

Tevékenység:  A hazai piac egyik vezető magyar tulajdonban lévő vállalata a banki szolgáltatások és alkalmazások fejlesztése területén.

clarityClarity Consulting Informatikai és Menedzsment Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Honlap: http://clarity.hu/

 

Tevékenység: A Clarity Consulting 2001-ben alakult magyar tulajdonú, üzleti és informatikai tanácsadásra és nagyvállalati informatikai megoldások megvalósítására szakosodott vállalkozás.

frontendart

FrontEndART Szoftver Kft.

Honlap: https://frontendart.hu/

 

Tevékenység: A FrontEndART Szoftver Kft. küldetése olyan innovatív és a gyakorlatban jól használható eszközök és megoldások kidolgozása, amellyel egyszerűen mérhető és menedzselhető az informatikai fejlesztések minősége. 

griffsoftGriffSoft Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Honlap: http://www.griffsoft.hu/

 

Tevékenység: A Griffsoft Informatikai ZRT vállalati integrált ügyviteli rendszerek tervezésével, bevezetésével, a már meglévő rendszerekhez való hozzáillesztéssel és az ezekhez kapcsolódó magas színvonalú ügyféltámogatással, valamint egyedi fejlesztésekkel foglalkozik.

multiracioMultiRáció Gazdaság- és Pénzügyinformatikai Fejlesztő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Honlap: http://www.multiracio.hu/

 

Tevékenység: A társaság pénzügyi és gazdasági adatok elemzésével és előrejelzésével, információs rendszerek tervezésével és kivitelezésével kezdte el tevékenységét 1992-ben. Főbb tevékenységei: számítógépes programozás, egyéb szoftverkiadás, adatfeldolgozás, web-hoszting szolgáltatás.

szegedsoftwareSzeged Software Zrt.

Honlap: http://www.szegedsw.hu/

Tevékenység: A Szeged Software Zrt. profilja kezdettől fogva a szoftver-fejlesztés. Az alapítás óta (1989) foglalkoznak olyan szoftver fejlesztésével, amely a gyógyszer-nagykereskedő cégek speciális informatikai igényeit kielégíti.