Eredmények – Adattisztítás-tesztautomatizálás


 Adattisztító és tesztautomatizálási alkalmazás

A projekt keretében egy olyan adattisztító és tesztautomatizálási alkalmazáscsoport is készült, mellyel hatékonyan támogatható a nagyméretű adatbázisok migrációjának ellenőrzése, felmérhető és folyamatosan monitorozható egy adatbázis minősége, azon automatikus és manuális adatjavítások és adatgazdagítások végezhetőek el. Jellemzően batch alapú környezetben – egy olyan flexibilis, az ismert piaci teszt adminisztrációs eszközökhöz illeszthető tesztautomatizálási környezet jön létre, mely az adott rendszerre jellemző üzenetek típusát képes felismerni, előállítani, kiértékelni, illetve a teszteseteket automatizáltan végrehajtani.

A termék legfőbb előnyei, értékei:

  • Univerzális: egyaránt használható az utólagos adatjavítások és a helyes adatbevitel (on-line) támogatására.
  • Flexibilis: rugalmasan hozzáilleszthető a vállalati szervezethez és a szervezeti kultúrába illeszkedő egyedi adatminőség menedzsment folyamatokhoz.
  • Teljes körű: A teljes adattisztítási ciklust (elemzés, javítás, visszamérés) támogatja. Az automatizált és a manuális adatjavításokat egyaránt támogatja, eredményeiket analizálja és felhasználja a visszamérések során, ezáltal az előrehaladás teljes körűen monitorozható.
  • Eredményorientált: az eredmények eléréséhez szükséges és elégséges módszerességet kikényszeríti, de lehetőséget ad a ciklus közbeni korrekciókra, és az időben eltolt több szálon történő végrehajtásra.
  • Áttekintést biztosít: Az egyes adattisztítási ciklusok előrehaladása és eredménye, valamint az adatminőség alakulása szemléletes, dashboard jellegű diagramokon, több szinten lefúrhatóan, gyakorlatilag real-time követhető az üzleti adatgazdák által is.
  • Üzleti felhasználóknak készült: az üzleti logikára épülő egyszerű ellenőrzési szabály definíció drag-and-drop sablonok használatával, miközben az üzleti információkat reprezentáló adatok közötti kapcsolatokat a rendszer felépíti – ehhez csupán minimális, egy óra alatt elsajátítható SQL tudás szükséges.
  • Vállalati alkalmazás: több független adatelemzési, -tisztítási tevékenység is végezhető párhuzamosan.
  • Auditált: az alkalmazás és az általa generált adatjavító programok többszörösen auditáltak, zártságuk és logolásuk a legmesszebbmenőkig kielégíti a biztonsági előírásokat; az adatjavítások eredményeinek visszaállítása biztosított.
  • Beépített céleszközök széles köre: A Clarity Consulting által folyamatosan bővített és a felhasználó által egyedileg is bővíthető függvénykészlet a speciális adatellenőrzésekhez (pl. összehasonlítás érdekében ékezetes karakterek cseréje, magyar azonosító-szintaktika ellenőrzések (adószám, alvázszám, útlevélszám, stb.)).
  • A helyes adatok automatikus felderítését és adatjavítását támogató, bővíthető, összetett programmodulok: duplikátum-keresés, címjavítás referencia adatok alapján.