Magic


Magic tesztautomatizáló és tesztmenedzser termék- és szolgáltatás csomag

A Magic tesztautomatizáló és teszt menedzser termék- és szolgáltatáscsomag kifejlesztésének célja egy összetett, mégis egyszerűen használható megoldás létrehozása volt a Magic/uniPaaS-ban fejlesztett rendszerek tesztelési folyamataihoz. A projekt keretében fejlesztett eszközök végig kísérik az alkalmazás teljes tesztelési fázisát egészen a kezdeti tervezési szakaszoktól a tesztelések végrehajtásán át a végső riportálásokig. Sőt, egy esetleges változtatást követően az alkalmazás újrateszteléséhez is támogatást nyújtanak.

A tesztelői csomag mind a Magic/uniPaaS-ban fejlesztő, mind pedig a szoftvertermékeket megrendelő cégek számára megoldásokat nyújt a minőségbiztosítási feladatok ellátásához. A több tesztelési folyamatot is segítő csomag bárkinek megoldásokat szolgáltathat, aki napi szinten találkozik az összetett rendszerek tesztelésének kihívásaival.

A csomag elemei:

  1. Magic Test Manager – egy Web alapú teszt menedzser eszköz a Teszt Esetek és a manuális/automatikus Teszt Futtatások nyilvántartásához.
  2. Magic Test Runner – Magic/uniPaaS-ban fejlesztett rendszerek automatikus GUI tesztelésére íródott. Az eszköz felvétel-visszajátszás alapú, úgynevezett layout-független tesztelést biztosít, ami a grafikus felület átrendezését követően is képes visszajátszani felvett teszteseteket.
  3. Magic Report Generator – az eltárolt eredményekből kényelmesen formázható riportokat állít elő.
  4. Magic Regression Test Selection eszköz – egy változást követően ad segítséget a tesztelőknek kijelölve azokat a teszteseteket, amiket a változtatás miatt feltétlenül újra kell futtatni.

1

Comments are closed.